Nakon tri dana nušićevanja svečano zatvaranje festivala

Festival humora, zabave i kulture „Nušićijada“ svečano je zatvoren kostimiranom paradom, koja je, tradicionalno, prodefilovala od trga ispred Doma kulture do bine „Okruglo pa na ćoše“, na kojoj je Nušić, nakon tri dana čaršijanja, vratio ključeve grada predsedniku opštine Ivanjica Zoranu Lazoviću.

Obojica su istakli da je ovogodišnja Nušićijada bila najuspešnija, a za to posebnu zahvalnost duguju mladim volonterima i timu okupljenom oko festivala, kao i građanima ove varoši, kojima festival i pripada.

Prema rečima koordinatora Momčila Mitrovića, Ivanjicu je za tri festivalska dana posetilo preko 100.000 ljudi, a treći festivalski dan obeležila su dva spektakularna koncerta. Za najmlađe je pripremljena prava zabavu uz Ljubu i Marinu Stanković, čiji koncert je koncert na Dečijoj sceni u Gradskom parku oduševio i one starije.

Pozdrav do sledeće Nušićijade mnogobrojnoj nušićevskoj publici odsvirao je bend „Orthodox Celts“, na bini OPNĆ. Ovaj bend odao je počast skoro preminulom članu tima „Nušićijade“ Miljku Grujoviću-Miljašu, odsviravši njegovu omiljenu numeru „Dirty old town“.

Neizostavni deo trećeg festivalskog dana bio je i akademski program. Prikazane su predstave Narodnog pozorišta iz Kikinde „Slavuj i kineski car“, kao i „Ožalošćena familija“ Kraljevačkog pozorišta. 

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close