Nušićijada 2021

Usijana atmosfera i letnje kapi kiše obeležile drugi dan festivala Nušićijada

Pored mnogobrojnihi gostiju i raspoloženih Ivanjičana, ove godine i kiša je odlučila da poseti Nušićijadu. Usijana atmosfera na koncertima Tijane Bogićević i Tropico benda sjajno se stopila sa letnjim kapima kiše, pa su mnogobrojni posetioci maksimalno uživali uz note popularnih muzičara.

Drugi dan festivala na pozorišnim daskama obeležila je predstava Narodnog pozorišta iz Prištine „Ženidba“ koja je ispraćena ovacijama oublike prepune sale ivanjičkog Doma kulutre.

Višeminutnim aplauzom odata je počast i velikanu sprskog  glumišta , Milanu Lanetu Gutoviću,koji  je prethodnih godina učešćem na Nušićijadi da značajan doprinos afirmaciji ivanjičkog festivala.

Publici su se poklonili i glumci Amaterskog pozorišta iz Ivanjice, nakon uspešene odigranog  Nušićevog komada „Naša deca“

Tradicionalno , uz jutarnju „Dukat“ kafu posetiocima dobrodošlicu na drugi dan Nušićijade koncertnim nastupom poželeo je kvartet „ Maestre“.

I drugog dana Nušićijade orila se dečija graja i smeh na sceni u Gradskom parku gde su nastupali lutarsko pozorište „Pepino“, UV DANCE u svetlosnom performanosu, a sa  mališanima se družio i robot „Helga“.

foto: Nemanja Mirković i Ivan Ipe Petrović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *