Nušićijada 2021

Predstava „Ženidba“ na Velikoj sceni ivanjičkog Doma kulture

U okviru ivanjičkog festivala humora, kulture i zabave posetioci će biti u prilici da vide predstavu pod nazivom „Ženidba“.

„Ženidba“ je jedna od najizvođenijih predstava Narodnog pozorišta Priština, a rađena je u koprodukciji sa Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada.

U ovom komadu, Gogolj je želeo u prvi plan da stavi i ismeje društvene anomalije svog vremena- licemerje, želju za statusom po svaku cenu, robovanje normama građanskog društva… Ženidba o kojoj on govori nije ženidba iz ljubavi. To je društvena obaveza, statusni simbol, ispunjavanje forme za kojom njegovi likovi čeznu, i upravo to je ono što ih čini komičnim.

„ Iako je prošlo skoro dvesta godina otkako je komad napisan, sve te anomalije su i dalje aktuelne i itekako prisutne u svakom, pa i našem društvu, i o njima je uvek potrebno govoriti kroz pozorište.“- smatra reditelj predstave, Milan Karadžić.

U ovom komadu igraju Jelena Orlović, Milena Jakšić, Anika Grujić, Milan Vasić, Igor Damnjanović, Milorad Kapor, Nebojša Đorđević, Bojan Stojčetović, Branko Babović i Tamara Tomanović.

Nušićevci će ovu predstavu moći da pogledaju drugog festivalskog dana, od 18 časova, na Velikoj sceni ivanjičkog Doma kulture.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *