Nušićijada 2021

Nušićijada od 27. do 29. avgusta – „Kad maske padnu – Nušić nastupa“

Ovogodišnji festival kulture, humora i zabave, Nušićijada, biće održan u Ivanjici od 27. do 29. avgusta, ukoliko to dozvoli epidemiološka situacija.

Pripreme za festival su u punom jeku, a po već ustaljenoj formi planira se i predfestivalski dan, četvrtak 26. avgust, koji će uz Svečanu akademiju posetiocima ponuditi i bogat kulturno-umetnički program.

Ovogodišnja Nušićijada organizuje se pod sloganom ’’Kad maske padnu – Nušić nastupa’’.

Tematski Nušićijada će biti naslonjena na jubilej, sedamdeset godina od igranja prve pozorišne predstave u poesleratnoj Ivanjici, a reč je upravo o ’’Sumnjivom licu’’, Branislava Nušića.

-Potrudićemo se da svako ko za vreme trajanja Nušićijade bude viđen u Ivanjici, pronađe neki kutak i sadržaj za sebe, što znači da će program biti sveobuhvatan. Pozivamo sve ljubitelje lika i dela našeg poznatog komediografa Branislava Nušića,  u čiju čast se i organizuje festival, da budu gosti Nušićijade. Viđeni ste i ove godine, zdravi i nasmejani na festivalu kulture, humora i dobre zabave u Ivanjici.- navodi se u saopštenju Organizacionog odbora Nušićijade koji apeluje na građane da se vakcinišu jer će tako sačuvati svoje i zdravlje svih posetilaca i učesnika Nušićijade.

Ivanjička ’’Nušićijada’’  visoko je kotirana na turističkoj mapi festivalskih ponuda u zemlji i regionu. Obeležavaju je imena i institucije iz  sveta kulture, zabave, novinarstva, izdavaštva, besedništva, satire i aforizma, kao i talentovani stvaraoci iz ivanjičkog kraja. Višegodišnja saradnja sa akademskim institucijama poput Matice srpske, Pravnog fakulteta univerziteta u Beogradu, Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, govore o značaju edukativne uloge festivala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *