Nušićijada 2021

Koncert Lene Kovačević – „Tiho zvezde šapuću“

Pevačica i kompozitor Lena Kovačević diplomirala je na prestižnom muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu. Objavila je tri albuma za domaće tržište. Njen muzički stil odiše jedinstvenim spojem pop i džez muzike.

Lena se smatra jednim od najvažnijih muzičara nove generacije. Karijeru je započela 2004.godine turnejom sa jednim od najboljih orkestara u Holandiji, nastupala je na brojnim festivalima u Evropi gde su nastupali i umetnici poput Dee Dee Bridgewater, the Nigel Kennedy Quintet, Candy Dulpher, Randy Crawford. Sarađivala je i nastupala sa Belgijskim producentom Buscemi em (Blue Note) i imala čast da sarađuje sa poznatim kontrabasistom i umetnikom John Clayton…(Dianna Krall…).

Sarađivala je sa najvećim kompanijama kao Brend Ambasador: ASUS, Frey Wille jewellery, XYZ Premium Fashion Store (Calvin Klein, Burberry, Mark Jacobs…) MasterCard, kozmetićka kuća Lancome. Trenutno je ambasador za kompaniju Braun za 2018/2019 godinu i sarađuje sa kompanijom Samsung.

Nastupala je na događajima za najveće kompanije iz sveta i regiona, 2014.godine imala je čast da nastupi na venčanju Novaka i Jelene Đokovic na Svetom Stefanu kao i venčanju Princa Filipa i Princeze Danice Karađorđević. 2016. godine, Lena Kovačević se predstavlja kao kantautor i kompozitor pesme „Pick Up“ i po prvu put objavljuje singl na engleskom jeziku, uz podršku izdavačke kuće MENART, Sony Music licence. Producent singla „Pick Up“ je zvezda među američkim producentima Godfri Dajmond. 

Nedavno je objavila singl „Zauvek“ i „Cafe“ u produkciji Magic Records-a. Singl Cafe trenutno je jedna od najslušanijih pesama na radio stanicama i u toku je promocija ove pesme u saradnji sa poznatim muzičarem iz Pariza C.Sen-om. Ova verzija pesme Cafe predviđena je za domaće i strano tržište.

Koncert će se održati u petak, 27. avgusta, sa početkom u 23:00.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *