Nušićijada 2020

Ivanjica ove godine bez Nušićijade – simbolično obeležavanje

Ivanjički festival ’’Nušićijada’’ koji je trebalo da se održi od 21. do 23. avgusta otkazan je zbog nepovoljne epidemiološke situacije izazvane virusom Covid 19.

Poštujući preporuke Kriznog štaba i Vlade RS o zabrani masovnog okupljanja Organizacioni odbor ove manifestacije doneo je odluku da Nušićijada ove godine bude simbolično, vizuelno obeležena. Grad će biti okićen zastavicama i svetiljkama a građani će uz poštovanje svih propisanih mera moći da pogledaju izložbe fotografija  sa prethodnih festivala postavljenih na više lokacija u gradu.

Takođe, 21. avgusta Branislav Nušić (glumac Milan Milosavljević) u pratnji svog naslednika ’’malog Nušića’’ provozaće su u kočiji poznatom trasom uz jasnu poruku svim Nušićevcima : “Sačuvajmo zdravlje da bismo imali vremena za smeh, zabavu i narednu Nušićijadu’’. Ivanjičanima će tom prilikom biti podeljene i zaštitne maske.

Ljubitelji vedrog duha, smeha, kulturnih i zabavnih sadržaja do naredne godine moći će da ožive sećanja sa prethodnih Nušićijada kroz praćenja sajta www.nusicijadaivanjica.rs kao i putem fejsbuk (nusicijadaivanjicaa) i instagram naloga (nusicijadaivanjica).

Do naredne godine ostajte nam zdravi, veseli i nasmejani.