Nučićijada 2022

Predfestivalsko veče u znaku jubileja

Jedinstven po formi festival Nušićijada neguje brojne akademske sadržaje. Nušićevska publika biće u prilici da pogleda izložbe na više lokacija. Pretfestivalskog dana, u četvrtak, 25. avgusta, biće otvorena izložba fotografija i eksponata FK “Javor“ u Staroj berbernici u centru grada, izložba slika “Svetlosni zapisi od Nušića do Soje” biće na platou ispred Spomenika Revolucije, a posetioci će moći da vide i izložbe sa prethodnih Nušićijada u gradskom parku.

Tradicionalno u okviru Nušićijade organizuje se likovni konkurs, a ovogodišnje  radove publika će moći da pogleda  od subote, 27. avgusta, od 19 časova.

S obzirom na to da je neizostavni deo Nušićijade satira u nedelju, 28.8. u podne u hotelu “Park” biće nagrađeni autori ovogodišnjih najboljih satiričnih priča.

 Posetioci će moći da prisustvuju i promociji knjige Dragane Bošković “Mnogo više od igre” u gradskoj biblioteci “Svetislav Vulović”, knjige hroničara Emilijana Protića pod nazivom “Sve boje života”, kao i promociji knjige “Jedan drugi Nušić” prof. dr Raška Jovanovića.

U okviru akademskog programa publika će biti u prilici da čuje i Politički govor o Nušićevom stvaralaštvu, 135 godina od Sumnjivog lica.

Amatersko pozorište u Užicu koje je prošle godine nastavilo sa radom nakon čak 25 godina pauze nastupiće na ovogodišnjoj Nušićijadi. Kažu da je za nastavak njihovog rada zaslužna velika zainteresovanost za glumu i pozorište, a ivanjičkoj publici predstaviće se “Gospođom ministarkom” u petak, 26.8. od 18 časova u velikoj sali Doma kulture.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *