Nučićijada 2022

Nušićijada predstavljena na Sajmu turizma u Beogradu

Osim raznovrsne, uglavnom domaće turističke ponude 43. Međunarodni sajam turizma u Beogradu obeležili su brojni susreti turističkih radnika koji se nisu videli pune dve godine. Ipak, sve je to u zasenak bacio događaj koji se desio na promociji „Nušićijade“

Turistička organizacija Ivanjice tradicionalno svake godine na Sajmu turizma u Beogradu najavljuje predstojeću „Nušićijadu“. Tako je bilo i ove godine, ali sada se desilo nešto potpuno neuobičajeno. 

Svima nama poznati Nušić predstavio je ovogodišnji slogan i najavio je da če ovogodišnja Nušićijada proći u obeležavanju 45-te godišnjice od prvog prikazavanja kultne serije „Više od igre“ koja je snimana u Ivanjici. Podsetio je prisutne na naše glumačke legende koje su učestvovali u seriji i onda je pozvao jedinu glumicu koja je kako rekao „pretekla“ – Ljiljanu Dragutinović, Babicu, Zubinu ćerku i „veliku ljubav“ glavnog junaka Danila, da se prisutnima kaže neku reč.

Ljiljana se podsetila davnih lepih dana koje je provela u Ivanjici tokom snimanja serije i rekla nešto skoro neverovatno. Od tada, dakle punih 45 godina, nije bila u Ivanjci. Iako je stalno dobijala pozive da učestvuje u „Nušićijadi“ jednostavno glumačke obaveze je to nisu dozvolile, ali je javno obećala da će ovogodišnju „Nušićijadu“ neće propustiti.

I tada se desilo nešto potpuno neočekivano. Organizatori su izneli tortu koju su krasili motivi serije a naša Ljiljana duboko dirnuta pažnjom domaćina, jednostavno se rasplakala. Ovaj momenat nikog nije ostavio ravnodušnim i ceo ovaj događaj će se još dugo prepričavati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *