Nučićijada 2022

Čaršijski duh uz zvuk trube – Dejan Petrović na Nušićijadi

Spetakularan provod u ponoćnim časovima prvog dana Nušićijade prirediće Dejan Petrović i članovi Big benda. Već treću godinu publiku očekuje nastup ovog maga trube, koji je poznat po obradi mnogih domaćih i svetskih pop-rok hitova. Uz osvežen repertoar nušićevci će moći da uživaju u novom ruhu starih pesama.

“Ambasador srpske trube” kako je inače poznat Dejan Petrović, potiče iz muzičke porodice i dosledan je naslednik svog oca, najpoznatijeg srpskog trubača, Milovana Miće Petrovića. Prve nastupe zabeležio je već sa jedanaest godina, a samo pet godina je bilo potrebno da se popne u sam vrh srpske trubačke scene.

 Sa navršenom 21 godinom postaje najmlađi dobitnik „Majstorskog pisma“, najprestižnije nagrade koja se dodeljuje na Saboru trubača u Guči. Pored ovog priznanja, višestruki je osvajač svih nagrada na pomenutoj manifestaciji.

Od 2006. godine Dejan Petrović sa svojim Big Bendom otpočinje novu etapu u svom stvaralaštvu, dodajući klavijature, perkusije, bubanj i ženski vokal, a već sledeće godine bendu se priključuju gitara i muški vokal. Tako formiran, Big Bend karakteriše fuzija zvuka tradicionalnih instrumenata trubačkog orkestra i drugih, modernih elemenata, čineći ga autentičnim i omiljenim među poklonicima trube u zemlji i svetu.

Učestvovao je na svim većim muzičkim festivalima u zemlji, kao i inostranstvu, gde je predstavljao Srbiju, uvek sa velikim uspehom.

Sa svojim Big bendom  nastupiće na bini “Okruglo pa na ćoše” u petak 26. avgusta, u ponoć.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *