Некатегоризовано

Spuštene zavese na dvanaestu Nušićijadu

Koncertom grupe Valentino spustene su zavese na dvanaesti festival kulture, smeha i humora,ivanjičku Nušićijadu. Ovom lepom srpskom varošicom tokom festivalskih dana prodefilovali su glumci, satiričari, retoričari, muzičari i gosti iz čitavog regiona. Vesela publika odolela je i kiši koja je ispratila nastupe Lene Kovačević, Tijane Bogićević i grupe Tropiko. Predfestivalski dan obeležila je Svečana akademija posvećena sedamdesetogodišnjici pozorišne kulture u Ivanjici a dodeljene su i nagrade zaslušnim pojedincima. Nakon toga usledio je sjajan koncert Dejana Petrovića.

Veče koje će Nušićevci dugo pamtiti priredili su ansambl OLD HAT ORCHESTRA , pijanistkinja opere Narodnog pozorišta, Nevena Živković, estradni umetnik Dušan Svilar, sopran, prvakinja opere Nardonog pozorišta Senžana Savičić – Sekulić i prvak drame Narodnog pozorišta, Nebojša Dugalić. Uz jutarnju kafu predstavio se i kvartet ’’Maestre’’.

Za predstave narodnih pozorišta iz Prištine i Novog Sada, Ženidbu i Autobiografiju tražila se karta više, dok je Amatersko pozorište iz Ivanjice ostavilo sjajan utisak izvođenjem Nušićevog dela ’’Naša deca’’.

Publiku su do suza nasmejali glumci PULS tuatara u komediji ‘’Dok bude love biće i para’’ kao i sjani Sandra Bugarski i Vladan Savić u kabare predstavi ‘’Neka bude šta bude, samo da je muško’’.

U akademskom delu programa učestvovali su ivanjički stvaraoci, retoričari iz čitavog regiona, satiričari i likovni umetnici.

Nušićijadu je ponovo ukrasila Dečija scena koja je tokom festivalskih dana bila prepuna razdragane dečiće, animatora, glumaca a predvodio je Nušićev naslednik.

Uprkos otežanim uslovima pod kojima je održan ovogodišnji festival, organizatori Nušićijade zdovoljni su posetom i dobrom atmosferom koja je vladala Ivanjicom prethodnih dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *