Nušićijada 2019

Veseo, u znaku jubileja-muzički program ovogodišnje Nušićijade

Veselo, u znaku jubileja, nušićevska publika imaće priliku da uživa u raznovrsnim muzičkim sadržajima.

Trg ispred ivanjičkog Doma kulture rezervisan je za tri izvrsna koncerta: grupa „Balkanika“ nastupiće pretfestivalskog dana, u četvrtak, 22. avgusta, od 20:30 časova, petak je veče nezaboravnih hitova Željka Samardžića, dok je subotnji provod zagarantovan uz „Drugu stranu ploče“ Marije Šerifović.

Ipak, za sve ljubitelje dobre muzike, zabava se nastavlja na bini „Okruglo pa na ćoše“.

Ponoćni koncert u petak, 23. avgusta, doneće zvuke tamburaškog roka. „Banda drvena“ svojim obradama hitova, ali i instrumentima pravi odličnu atmosferu gde god se pojavi.

Naredno veče, u isto vreme, sledi vrela žurka uz trube Dejana Petrovića i Big Benda, dok čast da zatvore muzičku scenu ovogodišnjeg festivala pripada beogradskoj grupi „Orthodox Celts“, s tim što je početak ovog koncerta zakazan za 22 časa.

Ljubitelji starogradske muzike, ali i bluza imaće priliku da uživaju u koncertima  benda „Duo di Maggiore“ i „Di Luna Blue Bend“-a. Oba koncerta održaće se ispred Spomenika revolucije, u subotu, sa početkom od 10:30, odnosno 19 časova.

Posebno mesto u ovogodišnjem program zauzima koncert za najmlađe nušićevce. Ljuba i Marina Stanković, dva izvrsna vokala nastupiće na dečijoj sceni poslednjeg festivalskog dana, sa početkom od 19 časova.