Nušićijada 2019

Neizostavni deo Nušićijade- Akademski program

Jedinstven po formi festival „Nušićijada” neguje brojne akademske sadržaje. Nušićevska publika biće u prilici da pogleda izložbe na više lokacija. Pretfestivalskog dana, u četvrtak, 22. avgusta, biće otvorena izložba „Lica za sva vremena”, „Ilustracije” Dobrosava Bobe Živkovića biće izložene u gradskom parku od subote, 24.avgusta, a na trgu Milinka Kušića biće izložba povodom „10 godina Nušićevanja”.

Već drugu godinu u okviru Nušićijade organizuje se likovni konkurs, a ovogodišnje  radove publika će moći da pogleda  od petka, 23 avgusta, od 18 časova. U autentičnom ambijentu stare berbernice biće izložene fotografije Ivanjičanina  Ivana Petrovića.

Publika će moći da prisustvuje i promociji književnih dela o Ivanjici i Ivanjičanima, promociji romana „Alma Koman” Ivanjičanke Marijane Dešić, proglašenju najbolje satirične priče, ali i okruglom stolu „Svevremenost i savremenost Nušićeve retorike“, u okviru koga će biti predstavljeno dvotomno izdanje knjige pod nazivom „Nušić u pričama“, koju je napisao Nušićev zet.