Nušićijada 2019

Najmlađim nušićevcima tri dana neprekidne zabave

Ovogodišnja Nušićijada јe priredila mnoga iznenađenja za najmilije nušićevce, tako da im sledi tri dana gotovo neprestane zabave.

Šarenolik program pripremljen je za najmlađe, koji će za vreme Nušićijade, u gradskom parku, imati tri dana neprestane zabave. Tradicionalno, susret velikog i malog Nušića zakazan je za prvi festivalski dan, petak 23.8. u 10 i 30 časova, kada će ivanjičkim ulicama do dečje scene prošteti zajedno sa mališanima iz PU „Bajka“. Nakon toga sledi svečano otvaranje dečije scene uz primopredaju ključeva.

Beogradsko pozorište „Hajde obraduj dan“ sa predstavom „Marko u svetu igračaka“ otvara scenu na kojoj će najmlađi nušićevci moći da uživaju i u predstavi „Čarobni bunar želja“ istog pozorišta.  

Osnovna škola „Sreten Lazarević“ iz Prilike svake godine predstavlja se najmlađoj publici svojim izvrsnim predstavama, ove godine su to „Moja osećanja“, predstava koja će biti prikazana u Velikoj sali ivanjičkog Doma kulture od 15 časova.  Ovogodišnji gosti biće i Osnovna škola „Srbija“ iz Bara sa predstavom „Vuk Dobrica“, kao i Narodno pozorište iz Kikinde sa predstavom „Slavuj i kineski car“, koja će biti prikazana u Domu kulture. 

Neizostavni deo dečije scene su i radionice, u okviru kojih će najmlađi uz igru i zabavu učiti na lutkarskoj, dramskoj i likovnoj radionici, ali i vežbati kreativno mišljenje, hod po žici i lepo ponašanje.

Školarci će pre vraćanja u školske klupe uživati u školskom programu, u okviru kog su njihovi drugarili pripremili folklorne, plesne, recitatorske i muzičke tačke.

Ono što će obradovati mnoge mališane jesu Magični šou Igora Trifunova, koji će biti u prilici da pogledaju od 19.45 u petak, 23. avgusta, nakon čega slede konfete i torta. U subotu uveče zabava je takođe zagarantovana uz facepainting, ali i vatreni šou.

Za kraj najmlađi, ali i svi ljubitelji dobre muzike, biće u prilici da uživaju u „Zvezdanoj prašini“ Ljube i Marine Stanković, dva izvrsna vokala, nakon čega sledi vatromet.

Viđeni ste za Ivanjicu!