Nušićijada 2018

Rezime trećeg dana Nušićijade

Ovogodišnja Nušićijada ispratila je, po prvi put, svoju vernu publiku sa tri vrhunska koncerta trećeg festivalskog dana. Ni kiša nije sprečila obožavateljke Lexington benda da sa nestrpljenjem čekaju njihov izlazak na binu dva sata pre početka koncerta. Vrisak kojim su, ove šarmante momke, tinejdzerke dočekale, zasigurno je oterao oblake, dok su momci napravili vrelu atmosferu na bini, pa je hladna ivanjička noć publici bila prijatna. Na koncertu su se nizali hitovi poput “Donesi”, “Dobro da nije neko veće zlo”, ali ni malo starija publika nije ostala uskraćena zabave, jer su momci otpevali i “par pesama za dušu”.

Još jedan sjajan koncert okupio je nušićevce kod bine „Okruglo pa na ćoše“ nešto pre ponoći. Koncert grupe Ođila skupio je ljubitelje vrelih taktova romske muzika, a s obzirom na to da je njihov nastup bio poslednji programski sadržaj nosiio je naziv „Do sledeće Nušićijade“ i želju da utisci ovogodišnje „drže“ do naredne.

Dok je predvečerje bilo rezervisano za nesvakidašnji sastav EJO-Ethno jazz orchestra i njihovu novu energiju u starim pesmama.

Scena koja je sva tri festivalska dana okupljala veliki broj najmlađih u gradskom parku, poslednjeg dana manifestacije imala je deo zabavnog programa namenjenog školarcima. Za zabavu pred povratak u školske klupe zadužene su bile i dve predstave za decu. Pozorište mladih iz Kragujevca izašlo je na Veliku scenu Doma kulture predstavom „Ah taj zmaj“, dok je beogradsko pozorište izvelo predstavu „Hajde obraduj dan“.

Predstava „Gospođa ministarka“ u izvedbi jednog od najstarijih srpskih pozorišta, Knjaževsko-srpskog teatra, nasmejala je do suza mnogobrojnu publiku u Domu kulture. Neizostavan aplauz usledio je pri ministarkinom proterivanju u Ivanjicu, a glasan smeh se orio kada se na scenu pojavila „pokondirena“ ministarka sa karnevalskim žutim šeširom na glavi.

U nušićevskom maniru deo nedeljnog programa bio je posvećen satiri. U okviru razgovora o humoru u holu Doma kulture dodeljena je i nagrada za najbolju satiričnu priču.

Svečano zatvaranje festivala obeleženo je paradom, koja je prodefilovala od trga ispred Doma kulture do bine „Okruglo pa na ćoše“, gde je Nušić vratio ključeve grada predsedniku opštine Zoranu Lazoviću. Oni su iskazali zadovoljstvo rekordnim brojem posetilaca ovogodišnjeg festivala, ali i istakli želju da svaka naredna bude posećenija i radosnija.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *