Nušićijada 2018

Rezime prvog dana Nušićijade

Festival humora, zabave, kulture i radosti, Nušićijada, svog prvog dana, doneo je osmeh brojnim nušićevcima.

Prvi dan započeo je dečijom grajom, malom paradom koja  se kretala ulicama Ivanjice do gradskog parka, u kom je smeštena ovogodišnja mala scena. Na njoj je izvršena primopredaja ključeva velikog i malog Nušića, čime je obeležen početak neprestane zabave za najmlađe.

U okviru dečijeg programa ivanjički vrtić „Bajka“ obeležio je svoj jubilej-rođendansko veče, uz tortu, vatromet i đu-đu-đuskanje.

Uvod u svečano otvaranje festivala, bila je šaljiva fudbalska utakmica između ljutih rivala donje i gornje male, kao i šarena parada građanstva, koji su svojim kostimima uneli duh starog vremenu u malu varoš.

U popodnevnim satima nušićevci su imali priliku da uživaju u kultnoj predstavi „Dva mirisa ruže“, gde je posebno oduševljenje kod publike izazvao orkestar Pozorišta na Terazijama, marijači, koji su svirali najpopularnije evergrin hitove, kao i kabareu „Brak u stvari ljubav“, koji je pred mnogobrojnom publikom izveden na terasi hotela „Park“.

Dva vrhunska koncerta sinoć su izvedena u Ivanjici. Željko Joksimović priredio je nušićecima pravu pop žurku, dok je grupa „S vremena na vreme“ donela zvuke starog jugoslovenskog roka, na radost malo starije populacije.

Publika je imala priliku da vidi i izložbu fotografija ’’Ko tebe jadom, ti njega Nušićijadom’’ koja je bila izložena u gradskom parku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *