Nušićijada 2018

Rezime drugog dana Nušićijade

Ivanjička Nušićijada donela je još jedan dan prepun zabave, radosti, smeha i kulture.

Dan je počelo uz jutarnju Dukat kafu i zvuke mediterana trija Amarkord u parkiću ispred Spomenika revolucije. Na istom mestu prof.dr Svetislav Marković predstavio je svoje istraživačke radove o Ivanjici i tako ih otrgao od zaborava.

Akademski deo programa upotpunjen je otvaranjem izložbe radova učesnika likovnog konkursa ‘’Nušićijada 2018’’.

Velika scena Doma kulture u Ivanjici bila je rezervisana za dve sjajne predstave amaterskih pozorišta. Publici se, po deveti put, predstavilo Amatersko pozorište mladih iz Ivanjice, sa predstavom „DR“, a nakon toga, predstavom „Gospođe ministarke“, brojnu nušićevsku publiku oduševilo je Amatersko pozorište iz Gornjeg Milanovca.

Subotnje veče bilo je pružilo je raznolik koncertni program. Na platou ispred Spomenika revolucije nastupili su vrhunski muzičari benda Amy’s House – Tribute band to Amy Winehous. 

Na trgu ispred Doma kulture bilo je pravo meraklijsko veče. Haris je oduševio mnogobrojnu publiku svojim moćnim glasom, a njegove vanvremenske hitove horski su pevali i mladi i oni malo stariji.

Divanhana je priredila veče prepuno sevdaha sa hitovima poput „Evo srcu mom radosti“, „Crven fesić“ i drugih.

Najmlađim nušićevcima drugog festivalskog dana osmeh nije silazio sa lica. Njima je priređeno mnogo zabavnog sadržaja na sceni, ali i u samom gradskom parku. Sekcija Crvenog krsta Ivanjica izvela je svoju predstavu „Moje srce meni kaže“, a deo programa bio je posvećen i učenju-Centar za promociju nauke Beograd priredio je mališanima „Naučni šou“.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *