Nušićijada 2018

Poznaćete ga po meraku, Haris na Nušićijadi

Nušićijada i ove godine obećava spektakularan subotnji provod. Trećeg festivalskog dana, 25. avgusta, na trgu ispred Doma kulture, od 21.30 publikai će uživati u raskošnom glasu jednog od najpoplarnijeg pevača u regionu, Harisa Džinovića.

Ovaj majstor sevdaha već decenijama očarava publiku svojim pesmama uz koje se merači, plače, raduje, ljubi, sanja, lomi duša, pesme koje se pevaju sa društvom u kafani, ali i sviraju na gitari u privatnosti sobe.

Rođeni Sarajlija, svoju muzičku karijeru započeo je 1981. kada je sa čuvenom braćom Pavlović osnovao grupu Sar e Roma. Haris je tada izvodio cigansku muziku, a grupa je objavila tri veoma uspešna studijska albuma do 1985. godine. Par godina kasnije, kralj meraka započinje solo karijeru i 1989. objavljuje prvi solistički album sa pesmama koje preko noći stiču ogromnu popularnost poput Ostariću, neću znatiI tebe sam sit kafano, Rano je za tugu, Sjećaš li se one noći, Odlaziš od mene, Hladno je, ugrij me i druge. Ogromnu slavu doživljavaju i njegova dva naredna albuma, jedan iz 1991. sa pesmama Dajte vina, Poznaćeš me, Pusti me, kao i album iz 2000.godine na kom se nalaze nezaboravne numere poput Kako mi nedostaješ, Laže mjesec, Nisam ja za tebe i drugih.

Haris Džinović se 2017. godine vraća na diskografsku scenu albumom Magic, koji za njega ima posebnu simboliku. „M kao Melina, G kao Đina i C kao Kan. Oni su moj svet, zato sam odlučio da im poklonim album“- izjavio je poznati pevač jednom prilikom. 

U okviru našeg festivala kulture, zabave, smeha i razonode Haris će izvesti svoje najveće hitove, I upoznati publiku sa novim numerama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *