Nušićijada 2018

Počela deveta obnovljena Nušićijada

Počela je deveta obnovljena Nušićijada. Ivanjicom od danas pa do nedelje vlada Nušić koji je zadužio ključeve grada i proglasio trodnevnim režim  življenja protkan kulturnim događajima, zabavom, humorom i veseljem.

Nakon šaljive utakmice izmedju ljutih rivala Gornje i Donje male, parade kostimiranih građana koja ovu malu čaršiju vizuelno  i duhovno vraća u vreme Nušića uputila se ulicama grada. Predvođena konjicom i kočijom u kojoj su osim velikog i malog Nušiča bili i predsednik opštine Zoran Lazović kao i državni sekretar  Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Miroslav Knežević zaustavila se ispred bine ‘’Okruglo pa na ćoše’’

 Pre zvaničnog otvaranja, prisutni su uživali u nastupu KUD-a „Doma kulture“Ivanjica.

Potom je prof.dr. Snežana Štetić, predsednik Komisije za kategorizaciju i klasifikaciju manifestacija  Srbije, koordinatoru festivala, Momčilu Mitroviću, uručila sertifikat  koji Nušićijadu svrstava u prvu kategoriju manifestacionog  turizma Srbije.

Prisutnima se, nakon toga, obratio Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija i istakao kako je Nušićijada posebno značajna manifestacija, za Ivanjicu, ali I  celu Srbiju.  

U duhu festival pozdravio je prisutne -Ko vas jadom-vi njega Nušićijadom.

Kako bi čaršijanje i nušićevanje zvanično počelo, predsednik opštine  Ivanjica ,Zoran Lazović uručio je „bez rezerve“ ključeve grada Nušiću, odnosno glumcu Milanu Milosavljeviću, a oba predsednika su se složila u jednoj, bitnoj stvari, a to je da Nušićijada pripada samo građanima Ivanjice i da je treba čuvati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *