Nušićijada 2018

Nušićijada dobrodošla u Banja Luci

Turistička organizacija opštine Ivanjica promovisala  je ’’Nušićijadu’’ na banjalučkom trgu Krajina. U okviru  tročasovne prezentacije, specifično i nušićevski šarmantno, Banjalučanima je dočaran duh festivala  kulture protkanog humorom, zabavom,  starogradskim i čaršijskim duhom.

Kostimirani volonteri delili su promotivni materijal Nušićijade, a glumac pozorišta na Terazijama, Milan Milosavljević, u liku Branislava Nušića je kod posetioca izazvao veliku pažnju. Ivanjički štand su posetili učenici i nastavnici jedine Osnovne škole “Branislav Nušić“ u Republici Srpskoj, kao specijalni gosti promocije.

Najavu ovogodišnjeg festivala (24-26 avgust) i prezentaciju njegove jedinstvenosti  propratili su i  brojni mediji, RTRS, ATV, radio Republike Srpske i drugi … Usledilo je i gostovanje na ATV glumca Milana Milosavljevića koji je gledaoce upoznao sa festivalom i pozvao ih da ove godine budu viđeni u Ivanjici.

Narednog dana ogromno interesovanje izazvalo je Nušićevo i gostovanje Miloja Ostojića, koordinatora turističke promocije  festivala, u  jutarnjem programu na RTRS-u. Tom prilikom snimljena  je i jednočasovna emisija  „U fokusu“ koja se bavi kulturnim dešavanjima, a Nušićijada je predstavljena  kao  primer uspešne kulturno-turističke manifestacije.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *