Nušićijada 2018

Muzičke varnice uz Željka Joksimovića

Trg ispred ivanjičkog Doma kulture u petak, 24. avgusta, rezervisan je za muzičke varnice Željka Joksimovića. Veliku pop žurku na otvorenom Željko će upriličiti brojnim hitovima, poput Ponelo me, Drska ženo plava, Ranjena zver, ali dotaknuti i romantične duše svojim nezaboravnim baladama poput Zaboravljaš i Ljubavi.

Ovaj solista započeo je profesionalnu karijeru sa svega pet godina, nizao uspehe na festivalima devedesetih godina, a kraj tih godina obeležio je njegov rad u komponovanju muzike.

Prekretnicom na polju solističkog rada u oblasti pop muzike smatra se 2000. godina, kada Željko izdaje svoj prvi album za produkcijsku kuću “CITY RECORDS”, koji je proglašen najprodovanijim albumom te kuće. Godine koje slede zadržaće ga u samom vrhu srpske pop muzike. Brojne nagrade koje su usledile nakon prvog albuma opravdale su njegov kvalitet i istrajnost.

Najzad, nakon dugog niza godina, Srbija i Crna Gora dobijaju svog predstavnika na „Eurosongu“ 2004. godine, Željka Joksimovića, sa kompozicijom „Lane moje“, koja tada osvaja drugo mesto u ukupnom plasmanu na izboru za pesmu Evrovizije u Istanbulu.Uspeh je ponovio 2006. godine, osvojivši treće mesto sa pesmom „Nije ljubav stvar“ na Pesmi Evrovizije u Bakuu.

Status jedne od najvećih zvezda ovih prostora potvrdio je i jubilarnim hiljaditim koncertom koji je održao ove godine na Tašu.

Još jedno magično veče prirediće nušićevcima na trgu ispred Doma kulture, drugog festivalskog dana, u 21.30.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *