Nušićijada 2018

Gospođa Ministarka i ove godine proteruje na Nušićijadi u Ivanjicu

Knjaževsko-srpski teatar, jedno od najstarijih srpskih pozorišta, osnovan 1835. godine, predstaviće se ivanjičkoj publici u okviru ovogodišnje Nušićijade „šalom u četiri čina“- Gospođom Ministarkom.

Na sceni ovog pozorišta odnegovana je čitava plejada vrsnih umetnika koji su ostavili dubok trag u istoriji pozorišne umetnosti zemlje. Teatar u Kragujevcu, koji je nosio ime osnivača prvog srpskog teatra, Joakima Vujića, izrastao je po svom repertoarskom izrazu i scenskom tretmanu u moderno savremeno pozorište.

Jovan Grujić, reditelj kultne predstave, koja se na sceni Knjaževsko-srpskog teatra izvodi još od 2008. godine, kaže kako se se Gospođa Ministarka događa u doba susreta prošlog i sadašnjeg veka, kako je uvek aktuelna i da je virus vlasti, koji zahvata sve junake ove priče, toliko omamljujući, da se čini, kako još uvek vlada tu među nama i da ga je nemoguće iskoreniti.

Nušićevci će imati priliku da uživaju u ovoj predstavi u nedelju, 26. avgusta, na Velikoj sceni Doma kulture, od 18.30 časova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *