Nušićijada 2018

Derbi Gornje i Donje male u dva sporta na Nušićijadi

Ovogodišnu Nušićijadu osim kulturnih i zabavnih sadržaja obeležila su i dva sportska događaja. Tadicionalna šaljiva fudbalska utakmica kojom počinje ivanjički praznik kulture i smeha i košarkaški duel večitih rivala Gornje i Donje male.

Stari Ivanjičani pamte kada su pre pola veka utakmice između ova dva tima bile poslastica za ljubitelje sporta. Uz dosta šaljivih poteza, humora i zabave, a sve u duhu festival,  fudbaleri I košarkaši pokazali su i prepoznatljiv kvalitet, pa su gledaoci maksimalno uživali.

Početni udarac na fudbalskom meču izveo  je, glavom i bradom, novopostavnjeni gradonačelnik Ivanjice, Branislav Nušić. Smeh i aplauzi sa tribnina potvrdili su da je publika zadovoljna kompletnom predstavom, a posebnu draž ovom  duelu dali su polaznici Javorove škole fudbala koji su na poluvremenu demonstrirali fudbalske veštine.

Istog dana, samo dva sata kasnije, u velikom parku koplja su ukrstili veterani ivanjičke košarke. Iako se radilo mahom o gabaritnim igračima pokazali su umeće u davanju ali i promašivanju koša.

Sve u svemu ljubitelji sporta imali su priliku da na Nušićijadi provedu prijatne trenutke uz utakmice pune duhovitosti I dobrog tempa. Zato se sa nestrpljenjem očekuje naredna godina i revanš mečevi ova dva tima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *