Nušićijada 2018

Dečija scena u Gradskom parku raj za mališane

Na ovogodišnjoj Nušićijadi najmlađe očekuje šarenolik i veoma zabavan program. Dečija scena na devetoj obnovljenoj Nušićijadi biće u novom ambijentu, u gradskom park, kutku u kom će najmlađi učiti kroz igru i zabavu, družiti se sa umetnicima i oprobavati na sopstvenoj sceni.

Tradicionalno, susret malog i velikog Nušića zakazan je u petak, 21.8., u 10h, kada će ivanjičkim ulicama do dečje scene u parku, prošetati zajedno sa dečicom iz PU „Bajka“. Nakon toga, sledi primopredaja ključeva i svečano otvaranje dečije scene.

Najmlađi uvek sa nestrpljenjem očekuju predstave, kojih će ove godine biti pet, među njima su „Luckasti klovnovi“, „Izokrenuta bajka“, „Moje srce meni kaže“, „Ah taj zmaj“ i „Hajde obraduj dan“.

S obzirom na to da je godina jubijela, u sklopu programa posvećenog proslavi četrdeset godina od nastanka predškolske ustanove „Bajka“, u petak (24.8 u 19.30), biće organizovano rođendansko veče, kada će uz vatromet i tortu plesati deca iz predškolske ustanove sa plesnom akrobatskom grupom MAR-PET.

Još jedan termin rezervisan je za potpunu zabavu uz animatore iz Novog sada, Beograda i Niša, koji će se veseloj družini pridružiti u subotu, 25.8. od 18.30, na dečijoj sceni u gradskom parku.

Dečiju scenu krasiće i lutkarska animirana radionica Dejana Gocića, glumca pozorišta iz Niša.

Deca školskog uzrasta će, pre vraćanja u školske klupe, uživati u „Nušiću za prvake“, programu osnovnih škola Ivanjice, ali i naučiti ponešto uz „Naučni šou“ centra za promociju nauke iz Beograda.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *